Een gezellige middag bij JCA voor jonge mantelzorgers
Een gezellige middag bij JCA voor jonge mantelzorgers

Dag van de Jonge Mantelzorger

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een gezinslid welke ziekte en of een (psychische) beperking heeft. Dat familielid kan een ouder, broer en zus zijn. Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of beperking, een verstandelijke beperking, psychische problematiek of verslavingsproblematiek. Hierdoor hebben deze kinderen en jongeren extra zorgtaken, maken zij zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze jonge personen zijn van harte welkom op 8 juni tijdens de Dag van de Jonge Mantelzorger.

Stichting Welzijn Albrandswaard wil in samenwerking met Stichting Tante Joy deze jonge mantelzorgers in het zonnetje zetten. Het wordt een middag vol gezelligheid, sport en spel en een barbecue. De middag heeft als doel de kinderen laten ervaren dat zij niet de enige zijn en zich gewaardeerd voelen. Even een zorgeloos moment. De middag vindt plaats van 12 tot 16 uur bij JCA aan Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal.

Elke jonge mantelzorger kan zich aanmelden tot 28 mei door te mailen naar mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Heleen Visser, Consulent Mantelzorger via 010-5018322 of bovenstaand e-mailadres.

Advertenties uit de krant