Waterberging is een belangrijk punt, nu is het veel te nat
Waterberging is een belangrijk punt, nu is het veel te nat

Plan voor Park van Rhoon

Algemeen

RHOON – Andy van Rossem, adviseur openbare ruimte, gaf maandagavond in de commissie Ruimte een presentatie over de herinrichting van het Park van Rhoon. ,,Het park wordt aantrekkelijker door afwisseling te creëren in de grootste ruimte, met gevarieerde beplanting. Doorzichten maken het park wat spannender en we gaan natuurlijke oevers aanleggen. Waterberging is een belangrijk punt, nu is het veel te nat", vertelde Van Rossem.
De verschillende functies van het park krijgen hun eigen zone. In het ontwerp is ook rekening gehouden met het organiseren van kleinschalige evenementen.
Om de ruimte in het park beter te kunnen benutten, ruilen het hertenkamp en het hondenlosloopgebied van plek. En dat is tegen het zere been van bewoners van De Gaarde, van wie een aantal naar de vergadering is gekomen. ,,Nu komt het hondenlosloopgebied direct tegenover de ingang van De Gaarde, waar alle schoolkinderen langs komen", waarschuwde bewoner Jan Vanen. GroenLinks vroeg of er een uitzondering op het fietsverbod kan worden gemaakt voor schoolgaande kinderen. ,,De veiligste route naar de Julianaschool is door het park. Dat is veel veiliger dan over de Tijsjesdijk", zei James Scharink.
,,We willen fietsen niet aanmoedigen, want het park is om te wandelen. Daarom zetten we in op educatie en gaan we samen met de Julianaschool een verkeersproject opzetten. We hebben tientallen varianten van dit plan gemaakt, maar dit lijkt ons het ideale plaatje", reageerde wethouder Martijn Heezen. Er zijn een enquête en bewonersavonden gehouden. De uitkomsten daarvan zijn meegenomen in het ontwerp.

Advertenties uit de krant