Wandelen door de Grienden
Wandelen door de Grienden

64e Marijke wandeltocht

Algemeen

BARENDRECHT - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Marijkewandeltocht in Barendrecht op 25 mei zijn in volle gang. De wandelsportvereniging c.w.s.v.Marijke zal de tocht weer vanuit Sporthal Waterpoort laten starten. Met prachtige parkoersen door de natuurgebieden langs de Oude Maas, waarin de Rhoonse- en Carnissegrienden en belangrijke plaats innemen. De wandelingen die de vereniging uit zet zijn niet alleen voor de ervaren wandelaars. Zij bieden ook de recreatieve wandelaar de gelegenheid op een kortere afstand te genieten van het in deze tijd van het jaar prachtige Griendengebied.

Ze wandelen dit jaar opnieuw eerst in de richting van Rhoon en Poortugaal, de 55 km gaat daarna door naar Hoogvliet en trekt door het Ruige-plaatbos, gelegen tussen de nieuwe Botlekbrug en de Spijkenissebrug. Daarna voert de route terug richting Poortugaal om weer aan te sluiten op de route van de veertig en later de dertig, twintig en vijftien kilometer. De 7,5 kilometer is echt een afstand om met kinderen te lopen.
Uiteraard is er voor deze wandeltocht weer een mooie medaille te behalen. Maar ook aan een mooi plaatje voor het wandelboekje dat door veel wandelaars wordt bijgehouden is gedacht.

Het parkoer is zoveel mogelijk autovrij. Langs de route zijn verschillende verzorgingsposten, EHBO-ers fietsen met de wandelaars mee. Startbureau open vanaf 6.30 uur. Sporthal Waterpoort, Middeldijkerplein in Barendrecht.

Inschrijven en meer informatie via www.
wandelsportmarijke.nl.

Advertenties uit de krant