Logo deschakelalbrandswaard.nl

Watersportvereniging klaar voor vaarseizoen

POORTUGAAL - Watersportvereniging Poortugaal(WSVP) heeft twee zaterdagen hard gewerkt om de schepen weer te water te laten en het terrein op te knappen, zodat het netjes en schoon is voor de zomerperiode. Dit zodanig dat het gras weer goed gemaaid en onderhouden kan worden. De schepen liggen weer netjes in de Albrandswaarsde haven. Hiervandaan worden vaartochten ondernomen door de leden naar het Brielse Meer, Haringvliet en de Biesbosch. Vanuit de vereniging is de jaarlijkse vaartocht gepland vanaf Hemelvaartsdag en aansluitend weekend. Bestemming deze keer is de Brabantse Biesbosch.

Dit jaar bestaat Watersportvereniging Poortugaal 55 jaar. Dit zijn niet altijd makkelijke jaren geweest voor de vereniging. Vanaf eind jaren zeventig vorige eeuw heeft de WSV Poortugaal strijd gevoerd met het recreatieschap om te kunnen blijven liggen in de Albrandswaardse haven. Uiteindelijk is dit gelukt met en door veel inzet van de leden. Om dit 55 jarig bestaan te vieren is er voor de leden een gezamenlijke BBQ in de maand juni.

De WSVP werkt samen met scouting Albrandswaard en stichting de Stootwil/ Jachthaven Rhoon. De Scouting wordt de mogelijkheid geboden om in de winter hun vletten te kunnen onderhouden, zodat de kinderen niet ver hoeven te fietsen.

Meer berichten