<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Tweede editie Haven Charity Gala Rotterdam

RHOON - Donderdag 23 mei vindt de tweede editie van het Haven Charity Gala Rotterdam plaats. De presentatie is dit jaar in handen van Jan Dirk Stouten en Leontien Zijlaard-van Moorsel. De opbrengst van het gala komt ten goede aan de campagne Support Casper! Die maakt onderzoek mogelijk naar de behandeling van alvleesklierkanker door prof. dr. Casper van Eijck en zijn team.

Een maand voordat het evenement wordt gehouden, heeft het bestuur van de Stichting Charity Haven Gala Rotterdam de organisatie rond. Het evenement vindt wederom plaats in een schitterend paviljoen op het terrein van het Kasteel van Rhoon, dat onder leiding van meesterkok Ad Janssen ook verantwoordelijk is voor de culinaire invulling. Voormalig topwielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel en journalist/presentator Jan Dirk Stouten leiden de avond in goede banen.

Er zijn al veertig tafels verkocht aan bedrijven uit en gerelateerd aan de haven, van wie er vele vorig jaar ook aanwezig waren. Zij nodigen hun beste relaties uit voor de tot in de puntjes verzorgde avond. Daarmee zijn er nog maar enkele tafels beschikbaar. Ook bijna alle kavels voor de veiling die tijdens het gala wordt gehouden, zijn al toegezegd. Als veilingmeester treedt Junior Zegger van Troostwijk Groep op.

Behandeling van alvleesklierkanker
De eerste editie van het Haven Charity Gala Rotterdam vond vorig jaar mei plaats. Rotterdamse havenondernemers brachten toen maar liefst 1,3 miljoen euro op voor de campagne Support Casper! Op basis van dat succes en de positieve reacties uit het havenbedrijfsleven werd besloten het evenement ook in 2019 te organiseren om meer geld te werven zodat Casper van Eijck en zijn onderzoeksteam verder kunnen werken aan een effectieve behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker.

De opbrengst van het gala van 2018 maakte onder meer de bouw en inrichting mogelijk van een speciaal ingericht laboratorium. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan dit lab, gevestigd in het Erasmus MC. Casper van Eijck en zijn team werken daar aan de ontwikkeling van virussen waarmee alvleesklierkanker, maar ook andere vormen van kanker kunnen gaan worden behandeld. Dit jaar wil het Haven Charity Gala Rotterdam geld bijeenbrengen om de daadwerkelijke productie van verschillende virussen te financieren. Op de gala-avond zal Casper van Eijck over de meest recente vorderingen vertellen.

De farmaceutische industrie volgt het onderzoek nauwlettend. Van Eijck heeft al meerdere aanbiedingen gekregen, maar er is hem alles aan gelegen om de multinationals buiten de deur te houden en zo te voorkomen dat het medicijn straks tegen een hoge prijs op de markt komt.

 "Ik vind dat idealisme zó mooi", zegt Leontien Zijlaard-van Moorsel. "Het draait om de patiënten en niet om het geld. Casper van Eijck wil dat het medicijn straks voor iedereen beschikbaar komt. Daarom werk ik graag mee aan het gala", aldus de 4-voudig Olympisch wielerkampioene. Zelf heeft ze het Leontienhuis opgezet waar jongeren met een eetstoornis worden begeleid.

Journalist en presentator Jan Dirk Stouten, die vorig jaar ook al op het podium stond bij het Haven Charity Gala Rotterdam, is eveneens 'fan' van Casper van Eijck. "Iedereen is in zijn familie- en/of vriendenkring wel geconfronteerd met kanker. Als iemand zich dan zo gedreven en onbaatzuchtig inzet voor patiënten en voor een behandeling die wél werkt – wat tot nu toe niet gelukt is bij alvleesklierkanker – wil je zijn werk van harte ondersteunen. Dat zie je ook bij al die havenondernemers."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>