Logo deschakelalbrandswaard.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VIDEO

Feest bij ingebruikname duo-fiets

ALBRANDSWAARD - Zaterdagmiddag werd er bij JCA feest gevierd. De duo-fiets werd officieel in gebruik genomen. Bekijk hier de video:

Begin dit jaar is Esperanza Albrandswaard naar aanleiding van de week tegen Eenzaamheid gestart met het project duofiets. Via financiële bijdragen van fondsen, stichtingen, instanties, bedrijven en acties is het gelukt het bedrag bij elkaar te krijgen en is de duofiets inmiddels geleverd. Zaterdag 11 mei wordt de duofiets iets op een feestelijke manier officieel in gebruik genomen. De duofiets is voor iedereen in Albrandswaard die graag nog eens wil fietsen en dat zelfstandig niet meer kan. Zowel voor mensen die thuis wonen als voor mensen in een zorginstelling. Duofietsen is gezond, gezellig en bevordert de sociale contacten. Op de duofiets zit je gezellig naast elkaar. De zitting met rugleuning voor de passagier is draaibaar zodat het opstappen heel makkelijk is. De begeleider zit links en bedient en bestuurt de fiets. Beiden trappen op het eigen tempo. De passagier kan z'n benen ook gewoon stil houden met de voeten op de trappers of het voetenplankje. De duofiets is uitgevoerd met trapondersteuning, is erg stabiel en veilig voor iedereen.

Voor mensen die geen eigen begeleider hebben staan er betrouwbare duofiets vrijwilligers (fietsmaatjes) klaar om samen op pad te gaan. Begeleiders moeten achttien jaar of ouder zijn en krijgen voorafgaand aan het eerste gebruik een uitgebreide duofiets instructie. Het gebruik van de duofiets is op eigen risico. De planning en uitvoering van het project gebeurd door Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA). Iedereen die gebruik wil maken van de duo fiets kan  contact opnemen met SWA (tel. 010-5018322 of e-mail info@welzijnalbrandswaard.nl). Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage na de fietstocht wordt wel op prijs gesteld.

Meer berichten