Logo deschakelalbrandswaard.nl

Home-Start opnieuw erkend door NJi

REGIO - Het Nederlands Jeugdinstituut heeft Home-Start erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met zes jaar. De preventieve aanpak staat nu in de databank Effectieve Jeugdinterventies en is voorzien van de op een na hoogste beoordelingsgraad: effectief volgens goede aanwijzingen. Als lokale organisatie voelt Home-Start BAR zich hierdoor extra gemotiveerd in het geven van steun aan ouders.

Home-Start heeft met deze erkenning opnieuw bevestiging gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. Met de vrijwilliger is het netwerk van ouders tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en versterken van contacten met anderen en steunt ouders bij het gebruik maken van voorzieningen in de wijk.

Naast de erkenning door het NJi kreeg Home-Start in 2014 internationale erkenning als best practice door het European Platform for Investing in Children (EPIC), een initiatief van de Europese Unie. Hun beoordeling luidde dat het programma goed overdraagbaar, toepasbaar en effectief op lange termijn is.

Home-Start is actief in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond. Wie interesse heeft om als vrijwilliger deel te gaan uitmaken van het team kan vrijblijvend contact opnemen met coördinator Jeanette Dekker via 0635124547 of j.dekker@cjgrijnmond.nl. zie voor meer informatie www.home-start.nl.

Meer berichten