Logo deschakelalbrandswaard.nl

Bewoners vragen aandacht voor veiligheid

POORTUGAAL – Voor een overvolle publieke tribune vroegen bewoners van de Albrandswaardsedijk in Poortugaal opnieuw aandacht voor de veiligheid. ,,Ik kom niet om te klagen. Ik ben hier zelf gaan wonen en we hebben begrip en veel respect voor het werk dat wordt verricht in de tbs-kliniek", zei Erik Meurs maandagavond namens de bewoners in de gemeenteraadsvergadering.
,,Ik meld u: tbs-patiënten met verlof lopen onbegeleid door het dorp. Uit een recent veiligheidsrapport naar aanleiding van de moord op Anne Faber blijkt dat er in heel Nederland systematisch fouten worden gemaakt, onder meer door personeelstekort en drugsgebruik in de klinieken. Alle partners, dus ook de gemeente, moeten met spoed afspraken maken om hier iets aan te doen."

Op 17 april was er een bijeenkomst van bewoners met de gemeente en Fivoor, de zorgaanbieder waar De Kijvelanden onder valt. ,,Is er sindsdien contact?", wilde Richard Steger (NAP) weten. ,,Er komen wel vervolgbijeenkomsten, maar de data daarvoor staan nog niet vast", antwoordde Meurs. GroenLinks en Leefbaar Albrandswaard wilden weten of Meurs wel eens overlast heeft ervaren. ,,Bewoners in onze straat ervaren regelmatig overlast, dat accepteren we ook. Maar we willen graag zicht op wie er langs lopen en wat de risico's zijn", zei Erik Meurs.

Meer berichten