Logo deschakelalbrandswaard.nl
De pupillen van Portland Poema's in actie.
De pupillen van Portland Poema's in actie. (Foto: Jos Wesdijk)

Nieuwe stek Portland Poema's

ALBRANDSWAARD – Honkbal is in deze regio een wat minder bekende sport. Maar als het aan de Portland Poema's ligt, gaat dat snel veranderen.

De accommodatie van de club ligt nu nog aan de Zuiderparkweg (nummer 608), tussen de metrostation Slinge en de tunnel Waterkering, richting Rhoon/Portland. Na de zomervakantie, in augustus van dit jaar, wordt een nieuwe volwaardige honk- en softbal accommodatie betrokken, aan de Oldengaarde.

Bij honkbalvereniging Portland Poema's kan jong en oud terecht voor honkbal en aan deze sport gerelateerde activiteiten en gezelligheid.

Portland Poema's is een Sportplus gecertificeerde vereniging. Dit betekent dat de vereniging meer is dan alleen een sportvereniging. De Poema's levert op meerdere vlakken een bijdrage aan de maatschappij. Zo zijn er naast de reguliere honkbalteams ook BeeBall-, Softbal- en G-honkbalteams.

Verder begeleidt de vereniging honkbalactiviteiten bij de schoolsportverenigingen Pendrecht en Tarwewijk en geven de leden clinics in de wijken rondom de vereniging.
Voor zestigplussers, mensen met een beperking en bij zorginstellingen in de buurt organiseren de Poema´s een leuke activiteit die Bean Bag Baseball heet: een combinatie van sjoelen, jeu de boules en honkbal. Er zijn plannen voor Slow-BeeBall (wandel-honkbal) voor ouderen die beter ter been zijn en nog lekker willen bewegen.

Tamelijk nieuw is het gezellige SlowPitch mix-team, met elke week trainingen en wedstrijden. Het is een softbalvorm speciaal voor spelers die ook dol zijn op het spelletje, gezellig willen bewegen, maar niet al te fanatiek meer willen sporten.

Meer berichten