Logo deschakelalbrandswaard.nl

Horeca-aanvraag Graaf van Poortland kan nog niet worden behandeld

RHOON – Leo Lems heeft een stukje grond in de polder langs de Koedood. Daarop wil hij graag samen met zijn dochter Romy, die nu een mobiel cateringbedrijf runt, een horecagelegenheid beginnen. Al in 2016 benaderde hij Sander Hazevoet van architectenbureau Vitibuck, om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de 'Graaf van Poortland' aansluit bij de historische bebouwing en het landschap van het Buijtenland van Rhoon, met zijn houtwallen, boomgaarden en akkers.

Maandagavond maakte Hazevoet gebruik van het inspreekrecht om de gemeenteraad te informeren. ,,In 2017 hebben we een businessplan opgesteld. Zowel de provincie als de coöperatie Buijtenland van Rhoon waren er enthousiast over. De provincie vroeg ons nog een jaar te wachten, omdat dan het streefbeeld van het Buijtenland definitief zou zijn. We zijn inmiddels twee jaar verder en nu is de gemeente aan zet. Leo en zijn dochter zitten nu al twee jaar in onzekerheid. Waar wachten we nog op?"

Maret Rombout (EVA) wilde weten hoe de communicatie met de gemeente verloopt. ,,We hebben de wethouder een brief gestuurd, waarop we twee weken geleden een reactie kregen die niet veel duidelijkheid gaf. We hebben wel een uitnodiging gekregen voor een vrijblijvend gesprek."

,,Heeft u al een compleet plan ingediend en een vergunning aangevraagd?", vroeg Richard Steger (NAP). ,,Ja, dat hebben we in oktober ingediend", reageerde Hazevoet. ,,Maar de gemeente zegt dat het nog niet behandeld kan worden, omdat er nog geen beoordelingskader is."

Meer berichten