Afbeelding

Oorlog en bevrijding bij Steevast

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Zondag 5 mei wordt er in het programma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard een speciale bijdrage uitgezonden over de oorlog en bevrijding.

Ons land leeft nu alweer 75 jaar in vrijheid  en in een mooie reportage heeft Piet Vermeulen een bijzonder gesprek hierover met Johan van der Hoeven, conservator van het Museum Rotterdam 40 - 45 NU. Wat was de impact van de oorlog voor Rotterdam en omstreken en hoe werd de bevrijding begroet door de bevolking ? 'Het thema is uiteraard 'Geef vrijheid door'.

Gelardeerd met een keuze uit muziek van onze tijd, die overigens wel aansluit op de tijd waarin men leed, verdriet, maar ook vreugde kende, is dit allemaal te horen in het tweede uur  van 13 tot 14 uur van het familie- info programma.

Van 12 tot 13 uur is er aandacht voor de regio actualiteit en andere bijzondere dingen in Groot Rotterdam, aan elkaar gepraat door Jan Jongerius.

Luisteren kan in de ether op 107.1 FM, via het internet www.rtvalbrandswaard.nl, op de kabel van Albrandswaard 99.0 Mhz., en de tv kanalen 28+ analoog en 12 digitaal (caiway). De herhaling van het programma wordt uitgezonden op 5 mei van 22 tot 24 uur 

Volgende week op zondag 12 mei zijn de kinderen van de kindergemeenteraad Albrandswaard en de kinderburgemeester te gast.

               

Advertenties uit de krant