Afbeelding

Park van Rhoon: 'er is behoefte aan verandering'

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Gelegen in de Cornelispolder ligt het groene hart van Rhoon: het Park van Rhoon. Dit stadspark is er voor eenieder die even wil ontsnappen aan het verkeer en de stenen. Fluitende vogels, dartelende hertjes, de wind die door de bladeren ruist en kwakende eenden; de natuur zorgt voor ontspanning. Het is een heerlijk gebied om te spelen voor kinderen of om een wandeling te maken, al dan niet met de hond. Maar het kan beter. Daarom komt de gemeente binnenkort met een nieuw ontwerp.

Wethouder Martijn Heezen: ,,Er was sprake van wateroverlast en er moet een aantal bomen vervangen worden. Toen we het besluit namen dat er wat in het park moet gebeuren, wilden we meer doen dan het hoogst noodzakelijke. En dan het liefst in samenspraak met inwoners.

Verandering
We hebben uit een enquête, bewonersbijeenkomsten en een meedenkavond kunnen concluderen dat mensen het park nu saai en onaantrekkelijk vinden. Ook kwamen er klachten dat kinderen niet kunnen spelen door hondenpoep, wandelaars conflicten ervaren met fietsers en dat er weinig te doen is in het park. Kortom: er is behoefte aan verandering."

Beleving
Uit een belevingswaarde onderzoek werd daarnaast een top vijf samengesteld waarvan de respondenten blij zeiden te worden. Het gaat om spelen, wandelen, ruimte voor ontspanning en rust, het park moet netjes en verzorgd zijn en de bezoekers willen zich veilig voelen en geen tot weinig overlast ervaren. Verder stond een meerderheid positief tegenover het organiseren van evenementen in het park.

Basis
De wateroverlast is ondertussen al aangepakt. Op de plek waar bomen en gras voorheen vaak onder water stonden, staat nu een speeltoestel. Deze actie bleek een schot in de roos. Heezen: ,,Die ene kleine wijziging heeft al voor meer drukte gezorgd in het park."

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw ontwerp waarin ruimte komt voor onder andere een hondenlosloopgebied, een bloementuin, een bijen- en vlindertuin, ruimte om te spelen, een grote variatie in bomen en behoud van het hertenkamp.

Advertenties uit de krant