Afbeelding

Fairtrade week bij Wereldwinkel

Algemeen

RHOON - Van zaterdag 4 mei tot en met zondag 12 mei is het Fairtrade week. Deze week staat in het teken van eerlijke handel voor al die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden die via Fairtrade kunnen werken om hun situatie te verbeteren.

Vele boeren en producenten over de hele wereld produceren veel van onze voedingsproducten. Helaas hebben zij veel moeite met het opbouwen van een menswaardig bestaan. Door de aankoop van Fairtrade producten kunnen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan het verbeteren van hun situatie. Zo werkt Fairtrade samen met boerenorganisaties om de arbeidsomstandigheden, onderwijs en gezondheidszorg van de boeren en arbeiders te verbeteren.

Als consument kan men een bijdrage leveren en de wereld van deze boeren en producenten een stukje mooier maken. Wie  bijvoorbeeld een pak koffie koopt, steunt de koffieboer. Met de bijdrage ontvangt de koffieboer een eerlijkere prijs en kan hij hiermee zelf toewerken naar een betere toekomst. Ook de cacaoboer kan zo bijvoorbeeld extra hectare grond aanplanten met cacaobomen om zijn inkomen te vergroten. Met de extra opbrengsten van de cacaoverkoop, kunnen zijn kinderen naar school gaan.

Fairtrade is een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk. De Wereldwinkel Rhoon is een verkooppunt van Fairtrade producten. Naast het Fairtrade keurmerk, biedt De Wereldwinkel Rhoon een gevarieerd en uitgebreid assortiment food en non-food producten die op eerlijke wijze worden geproduceerd.

Tijdens de Fairtrade week zijn er diverse producten in de aanbieding. Deze korting gaat niet ten koste van het inkomen van de boeren. Zo krijgt men tien procent korting op het assortiment Fairtrade broodbeleg. Leuk voor Moederdag.

De Wereldwinkel Rhoon ligt aan de Julianastraat 36 in Rhoon.

Advertenties uit de krant