<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA (Foto: )
Waar ken ik jou van?

Eric Snijders (70)

Waar kennen we jou van?
Ik ben geboren en getogen in Poortugaal. Sinds vijf jaar werk ik als ouderling bij de protestante gemeente in Poortugaal en ik doe vrijwilligerswerk in De Hooge Werf. Als ouderling ga ik bij de mensen op bezoek, bij leuke momenten, nare gebeurtenissen, jubilea enzovoort. Ik bied graag een luisterend oor en wil er voor de medemens zijn. Bij De Hooge Werf ben ik actief op de somatische afdeling. Hier doe ik hand- en spandiensten om het verplegend personeel te ontlasten en ben ik het luisterend oor. Mensen kennen mij ook van één van de zes kinderen van bakker Snijders die jarenlang in Poortugaal gevestigd was.

Wat deed je voor werk voor je pensioen?
Ik had een eigen kapperszaak in de Spaanse Polder. Ik ben er vijf jaar geleden mee gestopt. Ik heb het werk altijd heerlijk gevonden en natuurlijk was ik dan ook het luisterend oor voor mijn klanten. Ik knip nog steeds weleens vrienden, maar tegenwoordig is het meer een sociale gebeurtenis hier thuis. Gezellig even bijkletsen.
Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben 43 jaar samen met Adrie. In 2001 werd het homohuwelijk ingevoerd en een half jaar later zijn we getrouwd. Op de dag dat we 25 jaar samen waren. We zijn nooit tegen echte problemen aangelopen en in de gemeente wordt het goed geaccepteerd.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
De vakanties in Scheveningen met ons gezin. Er werden kamers bij particulieren gehuurd en dan gingen we iedere dag het strand op en fietsen naar Noordwijkerhout, waar familie woonde.

Waar word je gelukkig van?
Ik ben een gelukkig mens. Met Adrie, familie en vrienden. Ik ben enorm dankbaar.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Het verlies van dierbare familieleden.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik hoop natuurlijk nog lang gezond te blijven en met Adrie te genieten van alledag. We hebben sinds een paar jaar het cruisen ontdekt. Heerlijk, ik hoop dat we dat vaker kunnen doen. We zijn naar Noorwegen geweest en hebben op de Middellandse Zee gevaren.

Maar ook hoop ik nog lang naar Terschelling op vakantie te kunnen. Al 43 jaar komen Adrie en ik minimaal twee keer per jaar op dit eiland, waar we altijd in hetzelfde familiehotel overnachten. We genieten daar van wandelen en fietsen door de mooie natuur.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Sociaal, meegaand, een luisterend oor en een beetje ongeduldig.

Hoe sta je 's morgens op?
Om half acht. Ik doe rustig aan met koffie, een krentenbol en het nieuws. Mijn eerste afspraak plan ik nooit voor tien uur.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Lekker eten. Als Adrie koffiebroodjes meebrengt of nog erger, van die nougat-blokken van de markt. Die zak gaat dezelfde dag leeg.

Wat zijn je angsten?
De onverdraagzaamheid van de mensen onderling. Met name in de politiek. Daar kan ik me wel zorgen om maken.

Wat vind je stom?
Negativiteit. In alles is wel iets positiefst te vinden.

Wat heb je geleerd van je moeder?
Verdraagzaamheid en omzien naar elkaar.

Wat zijn je hobby's?
Naast wandelen en fietsen, lees ik graag en maak kruiswoordpuzzels. Ook ben ik een echte Bourgondiër. Dat is geen hobby, maar hoort wel bij mijn leven. (Lachend) Lekker fietsen naar het pannenkoekenhuis in Barendrecht bijvoorbeeld.

Waar kijk je naar op televisie?
Binnenstebuiten, Wie is de Mol? en Spoorloos.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik ben tevreden met mezelf. Zelfs met mijn slechthorendheid. Dat heb ik al van kleins af aan. Ik weet niet beter, dus nee, dat hoeft niet anders. Er zou wel een paar kilo vanaf mogen. Maar dat wordt lastig met de bourgondische levensstijl.

Wie heb je voor het laatst gebeld?
Mijn neef Adriaan. Het was een 'hoe-gaat-het-gesprekje'. Van koetjes en kalfjes tot aan de diepte in over het geloof.

Wat is je favoriete quote?
Het glas is altijd halfvol.
Het gaat om de inhoud van je leven, niet om de lengte.

Wil je nog iets toevoegen?
Vier het leven.

Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>