Logo deschakelalbrandswaard.nl
Archieffoto 2018. Foto Do Cense.
Archieffoto 2018. Foto Do Cense. (Foto: )

Koningsdag Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Zaterdag kleurt Albrandswaard weer Oranje. Op verschillende plaatsen zijn er leuke Koingsdag-activiteiten. Deze beginnen al tijdens de Kasteelnacht van Oranje op 26 april in het Kasteel van Rhoon. De avond start om 20 uur en duurt tot ongeveer 1 uur. Optredens van onder andere zanger Alex, DJ Timothy en De Snollebollekes.

Bij sv Poortugaal wordt een Koninklijke voetbaldag voor jong en oud gehouden. Daarnaast zijn er tal van andere Oranje-activiteiten op en rond de velden van het sportpark. Van 8 tot 12 uur kan de Albrandwaardse jeugd tot en met veertien jaar aan de slag met de wedstrijden en een leuk spellencircuit.

In het centrum van Poortugaal wordt er gefeest in en rond de Boekenstal aan de Dorpsstraat. Om 10 uur start de kleedjesmarkt en kunnen kinderen voor 50 cent Oud Hollandse spelletjes spelen. Om 14 uur start de bingo voor senioren in De Boekenstal.

In Portland kunnen kinderen van 9 tot 13 uur spulletjes verkopen rondom het wijkcentrum. Daarnaast is er nog veel meer te beleven.

Bij het Kleine Badje aan de Sportlaan in Rhoon is ook een vrijmarkt. Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen de 'verkoopruimte' inrichten en van 13 tot 16.30 uur gaan de 'deuren' open voor het winkelend publiek. Ook zijn er springkussens en worden er suikerspinnen, poffertjes en hamburgers verkocht.

In het Kasteel van Rhoon is veel te beleven. De kleedjesmarkt start om 10 uur. Er zijn volop kinderactiviteiten zoals schminken, cupcakes versieren en knutselen. Tot 19 uur 's avonds zijn er allerlei optredens van onder andere Volharding, DJ Tomothy en dansschool la Barre.

Meer berichten