Logo deschakelalbrandswaard.nl
Auteur Jan Brokken.
Auteur Jan Brokken. (Foto: Jelmer de Haas)

Auteur Jan Brokken komt naar Rhoon

ALBRANDSWAARD - De bekende auteur Jan Brokken komt voor een optreden naar de plaats waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Op 2 mei verzorgt de Stichting Klassiek in Rhoon in de Hervormde Dorpskerk Rhoon een avond waarin bij een belangrijke rol vervult. De gehele avond staat in het teken van de componist Arvo Pärt. Jan Brokken leest voor uit zijn boek Baltische Zielen en vertelt over Pärt. Ook in het boek schrijft hij uitvoerig over Arvo Pärt. Muziek van Arvo Pärt wordt uitgevoerd door Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello). De avond begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop bij ThéCafé, Julianastraat 57 in Rhoon, Wijnhuis Rhoon, Strawinskiplein 6 in Rhoon en via de website www.Klassiekinrhoon.nl

Er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht


Jan Brokken groeide op als domineeszoon in Rhoon. Hij studeerde journalistiek in Utrecht en politicologie in Bordeaux. In 1984 debuteerde hij met De Provincie. Deze roman werd verfilmd. Jan Brokken schreef 35 romans, verhalenbundels, reisverhalen en non-fictie boeken. In enkele van zijn boeken speelt Rhoon een belangrijke rol, zoals in zijn autobiografie 'Mijn kleine waanzin' (bekroond met de Icodo-prijs van oorlogsslachtoffers) maar ook in zijn bekendste boek De Vergelding, een dorp in tijden van oorlog. Dit boek kreeg de J. Dutilhprijs van het Rotterdams Historisch Genootschap. Het boek werd een bestseller en er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Op 2 mei leest Brokken voor uit Baltische Zielen. Het bevat portretten van de componisten Arvo Pärt, Heino Eller, Peteris Vasks en Jurgis Gaizauskas en van de violist Gideon Kremer. Het is boek is ook in het buitenland een groot succes, met name in Italië, waar het gehele boek als bijlage van de Corriera della sera verscheen.

Jeroen van Veen studeerde in 1993 af aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Naast pianist is Van Veen ook regelmatig jurylid van pianoconcoursen. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek. In 2016 ontving hij de NPO Radio4 prijs en tevens een award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd's van de Canto Ostinato! Van de albums met de muziek van Pärt, Einaudi en Tiersen zijn miljoenen exemplaren verkocht. Sinds 2016 is hij mede-eigenaar van Pernissimo waarin studio's en een lighttheater zijn gevestigd. Hier staat ook zijn zelfgebouwde vleugel van 30.000 Legosteentjes: de Lego piano.

Joachim bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755

Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Joachim musiceerde met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. Hij richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble. Hij trad met dit kwartet op in het Concertgebouw Amsterdam, Philadelphia Chamber Music Society, Berliner Philharmonie, Konzerthaus Berlin, Dôme des Invalides Parijs en Rudolphinum Praag. Joachim bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755, gemaakt door een anonieme Tiroolse vioolbouwer in Rome.

Meer berichten