Logo deschakelalbrandswaard.nl

Op de koffie bij het college

ALBRANDSWAARD - Het college van burgemeester en wethouders stond zaterdag 13 april op de voorjaarsmarkt in Poortugaal. Het doel was om op een informele wijze- onder het genot van een bakje koffie - met de bezoekers van de markt in gesprek te gaan over het scheiden van huishoudelijk vuil. Wethouder Martijn Heezen was positief na afloop: ,,Wat mij betreft was het een goede ervaring en een mooie vorm van participatie."

Reacties
Naast het scheiden van afval ging het in de gesprekken ook over nieuw afvalbeleid.
Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Inhoudelijk kregen we bijvoorbeeld de vraag waarom het afvalbeleid moet veranderen. Daarnaast spraken meerdere inwoners de zorg uit of er groen of parkeerplaatsen verloren gaan als er ondergrondse containers worden geplaatst."

Wensen en ideeën
De suggesties, wensen en ideeën, die de inwoners het college tijdens de voorjaarsmarkt aan de hand deden, zijn opgeschreven en worden meegenomen in het te ontwikkelen beleid.

Zichtbaar
Burgemeester en wethouders willen als college extra zichtbaar en benaderbaar zijn voor de inwoners. Dit doen zij onder andere door inwoners uit te nodigen voor een gesprek over een bepaald thema.
De datum voor een volgend 'koffiegesprek' is nog niet bekend, maar het is wel de bedoeling om dat nog voor de zomervakantie te plannen. Ook dan zal een actueel thema onderwerp van gesprek zijn.

Meer berichten