Logo deschakelalbrandswaard.nl

Bibliotheek AanZet tevreden over 2018

REGIO - Met 2.400 activiteiten waar ruim 40.000 bezoekers op af kwamen, is in 2018 de nieuwe koers van Bibliotheek AanZet definitief ingezet. ,,Het is fantastisch om te zien wat er in al onze gemeenten georganiseerd wordt. In de bibliotheek, op scholen en in samenwerking met allerlei partners," aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van AanZet.

,,We zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden, om Nederlands te leren of digitaal vaardiger te worden. Ik ben echt trots." Het aantal leden steeg in 2018 licht: ruim 109.000 inwoners van het werkgebied met dertien gemeenten zijn lid. Hoe AanZet zich inzet voor de ontwikkeling van inwoners, is te lezen in het jaarverslag van 2018.

,,Sinds 2016 ontwikkelt Bibliotheek AanZet zich naar een eigentijdse bibliotheek. Een bibliotheek waar iedereen terecht kan voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door Nederlands te oefenen op allerlei manieren, digitale inloopspreekuren of cursussen waar men leert met internet en digitale apparaten om te gaan. Ook voor informatie en uiteenlopende activiteiten over relevante onderwerpen kan iedereen bij de bibliotheken terecht. De collectie is daarbij nog steeds van waarde. Niet alleen voor de leden die romans lezen, maar ook ter ondersteuning van de vele activiteiten.''

Kijk voor alle activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Meer berichten