Carla van Gameren met het boek Borst Vooruit waarin haar zus Marja voorkomt.
Carla van Gameren met het boek Borst Vooruit waarin haar zus Marja voorkomt.

Speciale dag voor borstkankerpatiënten

Algemeen

POORTUGAAL – Bij een op de negen vrouwen komt borstkanker voor. Een ongelofelijk groot getal. Deze vrouwen gaan het ziekenhuis in en uit. Krijgen vooral veel informatie over operaties, chemo's en wat wel en niet te doen. Het duizelt, het maakt angstig en het gezin lijdt mee.
Deze vrouwen zijn van harte welkom op de speciale middag die ter ere van het vijfjarig bestaan van Borst Vooruit van het Academisch Borstkankercentrum gehouden bij Gamerensport in Poortugaal. Carla van Gameren vertelt: ,,We houden een fijne dag waar alle gezinsleden welkom zijn. Er zijn lezingen van artsen, er worden workshops gegeven, er is een informatiemarkt. De kinderen kunnen bij Avonturenpark AAP spelen. En dit alles in het 'omdenk-principe'. Bij ziek zijn komt vaak veel meer kijken. Denk maar aan voeding, je gewicht, kaalheid, wel of niet kunnen werken. Tijdens deze dag richten we ons op wat er allemaal nog wel kan en hopen we dat deze vrouwen ontdekken wat ze leuk vinden en wat bij hen past. Er valt nog veel te winnen." Carla heeft haar zus Marja verloren aan de nare ziekte borstkanker. ,,We doen dit voor alle Marja's", zegt Carla.
Natuurlijk wordt er ook gesport bij Gameren. Maar hier wordt ook goed rekening gehouden met wat men nog wel en niet meer kan. ,,Denk maar aan zumba. We doen dan speciaal oefeningen alleen met het onderlijf, omdat vrouwen met borstkanker vaak aan hun bovenlichaam operaties hebben gehad."
Borst Vooruit heeft een boek uitgebracht. De initiatiefnemers vonden dat er zoveel niet vertelt wordt als vrouwen deze diagnose krijgen, dat ze er een boek over schreven. Hierin staat ook het verhaal van Marja. Aanmelden voor deze speciale dag op 25 mei van 12 tot 17.30 is verplicht en kan via www.borstvooruit.nl. Gamerensport, Albrandswaardsedijk 188.

Advertenties uit de krant