Wethouder Martijn Heezen met Annemarie Calon.
Wethouder Martijn Heezen met Annemarie Calon.

Hertenkamp blijft in Park van Rhoon

Algemeen

RHOON – De herinrichting van het Park van Rhoon gaat richting een plan. Het behoud van het hertenkamp is hierin een zekerheid, zo laat wethouder Martijn Heezen weten.
,,De betrokkenheid met het hertenkamp is groot", weet Annemarie Calon. Annemarie is sinds 1996 verzorgster van het hertenkamp en weet hoezeer de mensen de dieren in het Park van Rhoon waarderen. ,,De mensen bellen je echt als er iets is. Bijvoorbeeld als er iets in het hertenkamp ligt wat er niet thuishoort of als er een kalfje wordt geboren."

Toen er wederom sprake was het Park opnieuw in te richten, kwam bij het ophalen van informatie onder de inwoners van Rhoon duidelijk naar voren dat zij het hertenkamp wilden behouden in het park.
Wethouder Martijn Heezen: ,,Dus er is besloten het hertenkamp als volwaardig mee te nemen in de plannen."
Bij de eerste ideeën het hertenkamp misschien te verhuizen, kwamen er bezwaren binnen bij de wethouder. Heezen: ,,Er werd gezegd dat het slecht zou zijn voor de dieren. Wij hebben dit onderzocht, maar de gezondheid van de herten is bij een verhuizing niet in het geding." Ook verzorgster Annemarie voorziet geen problemen. ,,Het maakt de dieren niet uit waar ze lopen zolang ze maar hun plekje hebben."
Dat plekje moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk hierbij aan een schuilplek, beschutting, water en struiken.
,,De gemeente denkt goed mee hoe zij een fijne plek kan maken voor de dieren", meent Annemarie. Sterker nog, misschien doet een nieuwe stek de dieren wel goed. Zeker als zij wat meer beschutting krijgen en plekjes om zich terug te trekken.
Wethouder Heezen: ,,Ons doel is om te zorgen dat jong en oud kunnen blijven genieten van en in het park. En daar horen de herten bij."

Advertenties uit de krant