Afbeelding

Vraag naar ondersteuning bij opvoeding groeit

Algemeen

In de afgelopen 25 jaar kregen in Nederland 40.000 ouders door inzet van Home-Startvrijwilligers ondersteuning bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. Ook gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk voeren het programma uit. Dit gebeurt vanuit CJG Rijnmond.

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding. Een getrainde vrijwilliger biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil zo voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. 

Wie een bijdrage wil leveren, kan contact opnemen met Jeanette Dekker via 0635124547. Of kijk op www.home-start.nl. vrijwilligers krijgen een voorbereidende training en maken deel uit van een enthousiaste club mensen die er voor een gezin willen zijn. Home-Start vraagt per week enkele uren beschikbaarheid.

Advertenties uit de krant