Afbeelding

Voorjaarsmarkt Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL – In de Oude Dorpskern in Poortugaal wordt op zaterdag 13 april de voorjaarsmarkt gehouden. Vanwege het late paarweekend op 20 april en Koningsdag de week erna, is ervoor gekozen om de voorjaarsmarkt dit jaar vroeg plaats te laten vinden. Voor de organisatie geen enkel probleem om er ook dit jaar weer een groot festijn van te maken met veel kramen en voldoende ruimte voor entertainment.
Zo is er een volledig podiumprogramma met optredens van een goede oude bekende 'Big Caz and the 4 Bobs' en  het zangduo 'BEM, Barbara en Marscha'.  Big Caz is bij de bezoekers van de markt beter bekend door haar zanger met de bijzondere hoge kuif.  De vele gouwe ouwe hits die zij ten gehore brengen staan garant voor gezelligheid op de markt. Nabij het podium kan men genieten van een drankje en een hapje.
Na successen van eerdere jaren  is ook The Latin Culture Brassband weer van de partij. Zij zorgen elke keer weer  voor een spetterend optreden waarbij niet alleen het imposante  drumwerk maar ook het danswerk van de getooide dames indruk maken op het publiek.
Een primeur is het optreden van het Viswijvenkoor 'Sootjevisch', elders in de dorpskern.
Getooid in klederdracht brengen zij vanaf 13 uur traditionele Hollandse liedjes ten gehore.
Voor de wat sportievere bezoekers zijn er diverse attracties en de kinderen kunnen zich laten schminken. De winkeliersvereniging Poortugaal Dorp organiseert als één van de eerste in de regio de voorjaarsmarkt, die altijd druk wordt bezocht en garant staat  voor veel activiteit en gezelligheid. Meer informatie is te vinden op de website van de winkeliersvereniging: www.winkeleninpoortugaal.nl.

Advertenties uit de krant