Logo deschakelalbrandswaard.nl
Het bouwbord bij de locatie van de gymzaal
Het bouwbord bij de locatie van de gymzaal (Foto: )

Start nieuwbouw gymzaal Rhoon

ALBRANDSWAARD – Wethouder Martijn Heezen en Ahmed Marguoum, directeur van aannemingsbedrijf YASBouw, gaven donderdag 28 maart het officiële startsein voor de nieuwbouw van gymzaal Rhoon. Zij deden dit met de onthulling van een bouwbord bij de gymzaal. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden bij de oude gymzaal op dinsdag 23 april. Voor het bouwverkeer is langs de Gaarde een tijdelijke ontsluitingsweg gemaakt.

Hergebruik van materialen
De nieuwe gymzaal wordt een zogenoemd duurzaam circulair energieneutraal gebouw. Dit betekent dat de gebruikte materialen herbruikbaar zijn en blijven. Bij de sloop van de oude gymzaal worden zoveel mogelijk materialen bewaard en hergebruikt bij de nieuwbouw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dE staalconstructie. Deze wordt de komende tijd gedemonteerd en het staal kan vervolgens op andere plekken worden gebruikt.

Niet direct bruikbaar materiaal gaat naar recyclingsbedrijven.

Energie Collectief
Het ontwerp van de gymzaal is door de gemeente ontwikkeld in samenwerking met de aannemer. Hierbij is het Energie Collectief Albrandswaard intensief betrokken als adviseur van de gemeente.

Met de onthulling van het bouwbord is een eerste stap gezet in het realiseren van de - langverwachte – nieuwbouw van de gymzaal. De sportvoorziening biedt de komende jaren onderdak aan basisschoolleerlingen en diverse sportverenigingen.

Meer berichten