Links de wilgenhut, rechts na de vernielingen.
Links de wilgenhut, rechts na de vernielingen.

Column politie: Vernielingen op het groene plein

Algemeen

Ik heb in het verleden al vaker gesproken over vernielingen in de politiecolumn. Vernielingen zijn zo onnodig, het brengt zoveel onnodige onkosten met zich mee. En dan niet te spreken van de onmacht en het verdriet die je voelt als slachtoffer.
OBS Valckensteijn heeft sinds kort het schoolplein laten ombouwen tot een groen schoolplein. Ze zijn daar apentrots op. De kinderen vinden het prachtig en spelen vol overgave op de boomstronken, in de wilgenhut en al het andere groen. De directrice vertelde mij dat de kinderen niet eens meer vragen om fietsen of andere speelattributen, omdat ze zich prima vermaken met al het moois op dit 'groene schoolplein'. Ook is er een moestuintje aangelegd aan de hand van meerdere houten bakken. Echt top. Ik heb het zelf gezien het is echt heel mooi, ik snap dat ze trots zijn. Tevens onderhouden de kinderen samen met de school dit mooie school plein zelf. Op 5 april wordt het plein officieel geopend. Maar nu is vorige week de mooie wilgenhut vernield.

Waarom??? De kinderen waren van slag. Ik hoop dat er een getuige is die heeft gezien wie dit heeft gedaan en ik hoop dat hij/zij zich bij de politie meldt, zodat we de dader kunnen oppakken. Tevens worden er sinds kort weer regelmatig bierflesjes gevonden op het schoolplein, terwijl er een alcoholverbod geldt. De politie zal het schoolplein zeker weer meenemen in surveillance. Het heeft de aandacht. Ik wil graag zeggen dat u de oren en ogen in de wijk bent, ik heb u nodig, dus als u iets verdachts ziet of wat niet door de beugel kan, bel 112 of 0900-8844
Tot slot wil ik zeggen dat we trots moeten zijn op ons dorp Poortugaal. Laten we samen zorgen dat het dat zo blijft. Blijf van elkaar spullen af en koester wat er allemaal is.

Emy Kuivenhoven,
Wijkagent Poortugaal

Advertenties uit de krant