Afbeelding

Riddertijd herleeft door Floris

Algemeen

Door Yvonne Schults

Het was weer druk en gezellig in De Buytenhof op 21 maart. Deze keer vertelde Jaap Kooimans tijdens het Verhalenhuis over de tv-serie Floris. Jaap heeft hierover ook een succesvol boek geschreven en kan hier boeiend over vertellen.

Zijn fascinatie begon in 1969 bij de eerste aflevering van Floris en is nooit meer over gegaan. Dit jaar bestaat Floris, gespeeld door Rutger Hauer, vijftig jaar. Daarom schreef Jaap zijn ode aan de makers van deze serie, die in vele opzichten baanbrekend was. Zo werd de serie volledig op locatie gefilmd, was het de eerste klus voor regisseur Paul Verhoeven en de eerste film voor Rutger Hauer.

Ook eens een Verhalenhuis bijwonen? Op 18 april vertelt Stanislav Petrak (41) hoe hij met zijn ouders en jongere zus Violeta de oorlog in Bosnië (voormalig Joegoslavië) heeft beleefd. Hij was veertien toen de oorlog begon en achttien toen deze eindigde. Op 16 mei komt beeldend kunstenaar Anthon Hoornweg (1948) spreken over kunst. Na de zomer volgen nog drie edities. Locatie: Zorgboerderij De Buytenhof, aanvang 18.30 uur. Men krijgt een hoofdgerecht, nagerecht, koffie/thee en een boeiend verhaal. Kaarten 20 euro (exclusief drankjes) zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/

Advertenties uit de krant