OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zestig jaar getrouwd

Algemeen

POORTUGAAL - Het echtpaar Van den Bos is deze week zestig jaar getrouwd. Burgmeester Hans Wagner bracht het bruidspaar maandag een bezoekje thuis. Het feest werd al eerder gevierd. Samen met dertig familieleden en vrienden werd er gewokt. Een gezellig samenzijn.

Meneer en mevrouw Van den Bos leerden elkaar al jong kennen. Mevrouw 'flaneerde' in Pernis en daar ontmoette ze hem, de man van haar leven. Het was toen nog een heel gedoe voor meneer Van den Bos om zijn vriendinnetje in Poortugaal te bezoeken. Hij moest oppassen voor de groep Rhoonse jongens die op de loer stonden. Hij kwam tenslotte uit Pernis. Het echtpaar lacht bij de herinnering. Ze trouwden en huurden een huisje in Poortugaal voor 3,65 gulden per maand. Het echtpaar kreeg een zoon van wie ze veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen vanwege een hersentumor.
Meneer had veel verschillende banen en de laatste 33 jaar van zijn werkende leven werkte hij in een chemische fabriek in de Botlek. Mevrouw werkte in de huishouding, stopte toen haar zoon geboren werd en pakte het werk weer op toen hij naar de kleuterschool ging.

Meneer en mevrouw Van den Bos dansen al jaren samen. Ze zijn eens in de twee weken in de omgeving te vinden tijdens stijldansmiddagen. Daarnaast hebben ze een stacaravan in Rockanje waar ze erg graag komen.

Advertenties uit de krant