Afbeelding
FOTO

Bigband Enterprise in De Brinkhoeve

Algemeen

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag, 16 maart, speelde BigBand Enterprise samen met één van Nederlands topmuzikanten in de Brinkhoeve. Binnenkort in Ahoy en het Concertgebouw met The Kik, of op andere (jazz)podia, maar zaterdagavond was David Rockefeller (New Cool Collective) zo maar  gastsolist bij de BigBand Enterprise in Poortugaal.

Het werd een swingend optreden om niet snel te vergeten. Rock, Blues, Latin, Swing, Ballads  wisselden elkaar in hoog tempo af. Het orkest, onder leiding van Stanislav Mitrovic, had er echt zin in. Zangeres Alicia Wevers, terug van weggeweest, was in vorm en David Rockefeller zorgde met zijn solowerk voor een aantal muzikale hoogstandjes.

Het was ook een feest van herkenning. Altsaxofonist Pjotr Jurtchenko en David Rockefeller kenden elkaar nog uit hun beginjaren, maar hadden ruim twintig jaar niet meer samen gespeeld. Reden genoeg voor een 'herkansing' resulterend in een onvergetelijke gezamenlijke solo-feature van Bobby Timmons, in een arrangement van Mark Taylor: Dat Dere.

Voor degenen die het gemist hebben; de Enterprise BigBand treedt binnenkort nog een aantal malen op in Albrandswaard. Op 21 april (Pasen) tijdens een dansavond ook in De Brinkhoeve vanaf 20 uur en op 27 april Koningsdag bij het Kasteel van Rhoon vanaf 16.45 uur. Volg de mededelingen in de media. Verdere informatie en boekingen; www.bigbandenterprise.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant