Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Wie bedenkt een nieuwe naam voor het JCA?

ALBRANDSWAARD – JCA staat officieel voor Jongeren Centrum Albrandswaard, maar in de praktijk wordt er veel meer gedaan dan alleen maar activiteiten voor jongeren. Zo is er op de eerste vrijdag van de maand een gezellige avond met een liveband waar alle leeftijden welkom zijn. ,,Van nul tot honderdplus", lacht Tjeerd van Rossen. Tjeerd is directeur-bestuurder a.i. en houdt zich ook bezig met deze avonden. ,,Je kunt het vergelijken met een café-avond", vertelt Tjeerd. ,,Gezellige live muziek, een drankje erbij en gratis entree. We zien op deze avonden allerlei leeftijden. Het is altijd gezellig, nooit gezeur. Dus echt een aanrader."

Het JCA aan de Albrandswaardsedijk wordt voor meerdere doeleindes gebruikt. Naast de chillclub voor middelbare scholieren, komen o.a. ook de beleggingsclub en de wandelclub hier bij elkaar. Er worden workshops gegeven zoals yoga en mindfulness en de locatie is ook bekend van de huttenbouw in de zomervakantie. Regelmatig wordt er een pubquiz georganiseerd. ,,De ruimte is te gebruiken door clubs, verengingen en burgerinitiatieven", gaat Tjeerd verder. ,,Er zijn nog genoeg dagdelen vrij bijvoorbeeld om workshops te geven of voor mensen die een ruimte nodig hebben voor een bijeenkomst. Er is ook een oefenruimte voor bandjes. Daar mag ook gebruik van gemaakt worden." Meer informatie hierover is te verkrijgen via Mirjam Haak: m.haak@welzijnalbrandswaard.nl.

Nieuwe naam
Dat er zoveel meer te doen is, is dus precies de reden waarom de naam JCA de lading niet meer dekt. Er moet een nieuwe naam komen. Eentje die aangeeft dat het een gebouw is voor alle doelgroepen en waar van alles wordt georganiseerd. Het mag best wat sprankelender. Tjeerd en zijn collega's komen er niet uit en roepen de inwoners van Albrandswaard op om mee te denken. De nieuwe naamideeën kunnen gemaild worden naar info@welzijnalbrandswaard.nl. De winnaar met het beste naamidee ontvangt een dinerbon van Tasman.

Meer berichten