Afbeelding

Verhalenhuis met Jaap Kooimans

Algemeen

Door Yvonne Schults

RHOON - Op 21 maart verhaalt Jaap Kooimans over de televisieserie Floris, die dit jaar vijftig jaar geleden uitkwam en waarover Jaap een succesvol boek heeft geschreven. Hij bespreekt de achtergronden van de legendarische televisieserie. Waarom kwam deze jeugdserie Floris er, hoe werd deze gemaakt en door wie? Hoe komt het dat Floris na vijftig jaar nog steeds springlevend is? Jeugdsentiment, nostalgie, spanning en sensatie van Nederlandse bodem. Jaap deed uitvoerig onderzoek, vertelt een mooi verhaal, laat nooit eerder gepubliceerde foto's zien én vanzelfsprekend een aantal fragmenten uit Floris.

18 april vertelt Stanislav Petrak (41) hoe hij met zijn ouders en jongere zus Violeta de oorlog in Bosnië (voormalig Joegoslavië) heeft beleefd. Hij was veertien toen de oorlog begon en achttien toen deze eindigde. Uiteindelijk zijn ze 22 jaar geleden in Poortugaal komen wonen waar hun ouders nog steeds wonen. Hijzelf woont inmiddels in Rotterdam.

Op 16 mei komt beeldend kunstenaar Anthon Hoornweg (1948) spreken over kunst. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, nu de Willem de Kooning Academie. Over de specifieke inhoud later mee, maar ook dit wordt weer een mooie aanvulling op de afwisselende thema's van het Verhalenhuis.

De volgende data, na de zomervakantie, zijn 19 september, 17 oktober en 21 november. Locatie: Zorgboerderij De Buytenhof, aanvang 18.30 uur. Men geniet van een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee en een boeiend verhaal. Drankjes zijn voor eigen rekening. Kaarten 20 euro zijn te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/.

Advertenties uit de krant