<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
In de Bigband zijn vijf saxofoons aanwezig.
In de Bigband zijn vijf saxofoons aanwezig. (Foto: )

Bigband Enterprise speelt in De Brinkhoeve

Door Astrid Potuijt

RHOON - In het zaaltje aan de Omloopseweg waar binnen een kwartier de repetities van Bigband Enterprise gaan beginnen, kan ik mezelf niet verstaanbaar maken, want de drums worden goed ingespeeld. Daarom verplaatsen we onszelf even naar het halletje.
Leo van der Kruk is secretaris en speelt zelf zo'n vijf jaar bij de Bigband. ,,Ik kan wel zeggen dat we op een redelijk hoog niveau spelen", zegt hij lachend. ,,Ik speel trombone, maar heb ook andere muziekinstrumenten bespeeld."
Dan komt Cees Vlameling binnen. Cees is al acht jaar een onderdeel van de Bigband. ,,We hebben een knettergoede dirigent", vertelt Cees. ,,Stanislav Mitrovic is heel erg bezig met de juiste intonatie en dynamiek. Ik speel piano. Toen ik acht jaar geleden binnenkwam vond ik de sfeer meteen heel gemoedelijk en dat is zo gebleven."

'Een frisse, opwindende mix van dansbare soul en jazz'

25 jaar
Bigband Enterprise bestaat al 25 jaar. Sinds een jaar zijn ze gevestigd in Rhoon. Hiervoor werd er gerepeteerd in Dordrecht. De bandleden wonen allemaal in een straal van zes kilometer rondom Rhoon, dus een handige locatie. Ze spelen in de volledige bigband-bezetting. Dat wil zeggen vijf saxofoons, vier trombones, vier trompettisten, drums, bas, gitaar en piano. Voor de band staat zangeres Gertruud Scholte en daarvoor weer orkestleider Stanislav Mitrovic. ,,De band is compleet, maar geïnteresseerde kunnen altijd eens langskomen", zegt Leo. ,,We hebben wachtlijsten en natuurlijk ook invallers nodig."

David Rockefeller
Ik loop het zaaltje weer in. Nu klinken niet alleen de drums, maar komt er van alle kanten geluid. De trompetten, trombones, gitaar, alles wordt ingespeeld. Dan begint de repetitie. Ik zit in een hoekje van de zaal en kijk toe. Wat ik hoor belooft veel moois voor het concert.
Nog twee repetitie-avonden te gaan voor het concert in De Brinkhoeve plaatsvindt. ,,We zijn er erg trots op dat David Rockefeller als gast-solist wil optreden", zegt Leo van der Kruk. ,,David is van alle markten thuis. Hij maakte onder andere deel uit van Lois Lane, Candy Dulfer en de New Cool Collective Bigband. Recentelijk toerde hij nog met The Kik in het programma 'Voor de Overlevenden', een hommage aan Boudewijn de Groot. Zijn muziekstijl kan het best omschreven worden als een frisse, opwindende mix van dansbare soul en jazz met een Latin-sausje."

Op het programma van de avond staan klassiekers als Count Basie en Duke Ellington, afgewisseld met populaire nummers zoals Michael Blublé en Robbie Williams. Ook aan funky arrangementen zal het niet ontbreken.

Het concert in De Brinkhoeve start zaterdag 16 maart om 20 uur. Kaarten kosten vijf euro inclusief koffie of thee en zijn verkrijgbaar bij De Brinkhoeve of te bestellen via info@bigbandenterprise.nl.
Meer informatie over Big Band Enterprise, bookingen en andere optredens via www.bigbandenterprise.nl.

De Brinkhoeve, Kerkstraat 12 in Poortugaal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>