Afbeelding

Boomfeestdag verplaatst naar najaar

Algemeen

ALBRANDSWAARD – De jaarlijkse Boomfeestdag voor de basisscholen zal dit jaar niet in het voorjaar, maar pas in het najaar worden gehouden. Het feest wordt door de Bomenridders Albrandswaard in samenwerking met de gemeente en sponsors georganiseerd. De reden daarvoor is het klimaat.

De laatste jaren zijn er in maart op diverse locaties in de woonkernen nieuwe bomen aangeplant. Omdat er in de daarop volgende voorjaar- en zomerperiode te weinig neerslag viel en het voorjaar ook steeds warmer wordt, hadden deze jonge boompjes en struiken het heel moeilijk. Beregenen of aanvullen met extra water bleek bijna een ondoenlijke zaak met als resultaat afsterven van het plantmateriaal. Daarom is besloten om de aanplant van nieuw groen op de Boomfeestdag te verplaatsen naar het najaar, zodat de wortels en grond voldoende vocht en ruimte hebben om zich 'te zetten' en zo optimale groei te waarborgen.

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Zodra er een datum voor Albrandswaard bekend is zal dit in De Schakel te lezen zijn.

www.bomenriddersalbrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant