Afbeelding

Smalle stratenactie

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Gemeente, politie en brandweer gaan binnenkort 's avonds met de brandweerwagen de wijk in. Het doel van deze 'smalle stratenactie' is de doorgang in de - met name smalle - straten testen. Ook willen zij het belang van een vrije doorgang benadrukken.
Het is van groot belang dat hulpverlengingsvoertuigen de wijken in kunnen rijden. In sommige, vooral oudere, wijken zijn vrij smalle straten, waardoor het voor de voertuigen van de hulpdiensten soms op centimeters aankomt. Wanneer een auto hier fout staat geparkeerd, kunnen hulpverleners niet verder en verliezen zij kostbare tijd.

Toegankelijk houden
Gemeente en hulpdiensten hebben de smalle straten in beeld en willen samen met de bewoners de doorgangen zo toegankelijk mogelijk houden. Burgemeester Hans Wagner: ,,Als iedere seconde telt, is het noodzakelijk dat straten toegankelijk zijn voor de hulpdiensten. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Met deze actie willen wij inwoners hiervan bewust maken."
Tijdens de smalle stratenactie wordt ter plaatse uitleg gegeven, worden vragen beantwoord en wordt er gesproken met de foutparkeerders.

Men kan de hulpverleners helpen door zich te houden aan de verkeersregels. Denk hierbij aan zaken als alleen parkeren in de daarvoor aangewezen parkeervakken en geen in- of uitritten te blokkeren. Verder is het niet toegestaan om te parkeren binnen vijf meter van een kruispunt of op het trottoir.

Advertenties uit de krant