Afbeelding

Gezamenlijke grote schoonmaak Grienden

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Vereniging De Carnisse Grienden, Lionsclub Rhoon Oude Maas en de serviceclub Tafelronde 154 Rhoon houden op zaterdag 9 maart voor het eerst gezamenlijk de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van De Grienden op de noordoever van de Oude Maas. Dit zoetwatergetijdengebied vormt een van de kwetsbaarste en meest waardevolle natuurgebieden in de regio. De gebieden worden op de grote schoonmaakdag bij een gunstig getijde en tijdig voor de aanvang van het broedseizoen, geschoond van aangespoeld afval vanuit de Oude Maas en van rommel die door bezoekers in het gebied is achtergelaten. De drie verenigingen hopen dat door hun gezamenlijke aanpak en door de keuzemogelijkheid van het werkgebied, meer vrijwilligers gaan meedoen en hierdoor de impact van de schoonmaak nog groter wordt.

Carnisse Grienden
Vereniging De Carnisse Grienden verzamelt om 10 uur op het terrein van Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven te Barendrecht, ter hoogte van het gemaal Breeman. Om 10.30 uur wordt er gestart en om 13 uur staat de erwtensoep voor alle werkers klaar. Voor de kinderen is er afsluitend een mogelijkheid om samen stokbroodjes te bakken. Aanmelden is niet nodig.

Klein Profijt
Leden van de Lionsclub Rhoon Oude Maas en vrijwilligers verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk, aan de rand van de golfbaan in het Rhoonse buitengebied. Om 13 uur wordt de actie afgerond met een drankje en hapje voor jong en oud. Gezien de kwetsbaarheid van 'Klein Profijt' is het aantal vrijwilligers beperkt. De actie is voor kleine kinderen minder geschikt, kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en ouder zijn welkom.  Aanmelden via rhoon.oudemaas@lions.nl of 06-206 96 835

Rhoonse Grienden
Leden van Tafelronde 154 Rhoon verzamelen om 10 uur in de Kopstoof bij de ingang van de Rhoonse jachthaven, op de Havendam 21a. Na een korte instructie trekt men samen de Grienden in voor het schoonmaakwerk tot ongeveer 13 uur. Ga naar 'Schoonmaak Rhoonse Grienden' op Facebook.

Zwerfafval ruimen in natuurgebieden is actueler dan ooit en een leuke en leerzame activiteit voor kinderen onder begeleiding door volwassenen. Draag kleding dat vuil en nat mag worden en stevig schoeisel, liefst laarzen.

De beheerders van de gebieden, Staatsbosbeheer en Stichting Zuid-Hollands Landschap stellen werkmateriaal beschikbaar en zorgen voor de afvoer van al het ingezamelde zwerfafval. De drie verenigingen wijzen er op dat de deelname aan de schoonmaak op eigen risico plaatsvindt.

Advertenties uit de krant