<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Impressie nieuwe gymzaal.
Impressie nieuwe gymzaal. (Foto: )

Nieuwe gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon wordt fors duurder

ALBRANDSWAARD - De nieuwe gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon gaat zeven ton meer kosten dan oorspronkelijk was begroot. Het project loopt nu zo lang, dat de bouwkosten inmiddels zijn gestegen; zowel materialen als personeel zijn duurder geworden. Ook nieuwe wettelijke eisen maken het bouwplan duurder.

,,Dit speelt al sinds 2013, toen was er al lekkage in de gymzaal. Als college- en raadsleden hebben we ergens wat laten liggen dat er nu pas een aanbesteding komt", stelde Johan van Wolfswinkel (CU-SGP). De nieuwe gymzaal kost 1,7 miljoen euro. ,,Als we dat geld uitgeven aan een gymzaal, welke andere plannen in dat gebied kunnen we dan niet meer betalen?", wilde Van Wolfswinkel weten.

Julianaschool
,,De plannen voor herinrichting van het plein en het park aan de Sportlaan liggen nog open", reageerde wethouder Martijn Heezen. ,,Uiteindelijk moeten al die onderdelen wel bij elkaar komen. In die plannen willen we ook de aangrenzende Julianaschool en het 'kleine badje' meenemen. Maar twee vestigingen van de Julianaschool én de nieuwe gymzaal op die plek aan de Sportlaan wordt heel lastig."

Energieneutraal
Met ingang van 2019 moeten gebouwen die de overheid bouwt zo energieneutraal mogelijk zijn. Zo moet er een warmtepomp in het nieuwe gebouw komen en krijgt het dak warmtecollectoren en 170 zonnepanelen.
Ook kreeg de gemeente van het Rijk de opdracht om te zorgen voor meer vierkante meters. En moeten de gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt.

Veel partijen, zoals EVA, CU-SGP en NAP, hadden moeite met het hoge bedrag, maar zeiden toch het nieuwbouwplan te omarmen. ,,Fatsoenlijk en veilig sporten is belangrijk", zei Sander van der Kaaij (CDA).

Het bouwplan wordt verder besproken in de gemeenteraadsvergadering van 4 maart.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>