Afbeelding

Ouders verkleed als sneeuwpoppen

Algemeen

POORTUGAAL – Ouders mochten op 7 februari meekijken in peuterspeelzaal De Blokkendoos. Het werd een (inter)actieve ochtend in een niet alledaagse omgeving.

Bij binnenkomst konden de kinderen zelf kiezen wat ze wilden doen. Bouwen, koken, lezen of de poppen verzorgen. Hierna was het tijd om op te ruimen en plaats te nemen in de kring. Een boekje over de winter en liedjes over een sneeuwpop kwamen aan bod. De ouders kregen een hoed op, een sjaal om en een bezem in de hand zodat ze op sneeuwpoppen leken. De kinderen genoten hier zichtbaar van.

De kinderen bij De Blokkendoos staan centraal en leren veel. Elk kind krijgt evenveel aandacht van de zorgzame juffen, die met geduld de kinderen bij de activiteiten betrekken en hun aandacht proberen vast te houden. Ook aan gezonde voeding wordt gedacht, de kinderen kunnen zelf stukjes fruit kiezen en wat drinken. Aan het einde van de ochtend mochten de kinderen nog even ravotten in de gymzaal en konden de ouders bijkomen van het warme, winterwonderland in de peuterspeelzaal.

Advertenties uit de krant