Afbeelding

Crowdfundingactie voor Johannes Passion

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De stichting Klassiek in Rhoon organiseert al enkele jaren met succes concerten in de Hervormde Dorpskerk van Rhoon. De meeste concerten werden gegeven door het Belgische ensemble BachPlus. Inmiddels weten vele muziekliefhebbers de Dorpskerk te vinden. De reacties zijn altijd zeer lovend. De voorbereidingen voor de concerten van dit jaar zijn in volle gang. Zo wordt gedacht aan een concert op donderdag 2 mei van componist Arvo Pärt in combinatie met een voorlezing van schrijver Jan Brokken uit zijn boek Baltische Zielen. Pianist Jeroen van Veen en cellist Joachim Eijlander vertolken de muziek van Pärt (meer informatie: wwwklassiekinrhoon.nl).

Het Ensemble BachPlus heeft dit jaar onder meer de Johannes Passion van J.S. Bach op het programma staan met meerder uitvoeringen in België en Nederland. Voor de uitvoering van dit programma wordt weer samengewerkt met het orkest Il Gardellino geleid door de beroemde hoboïst Marcel Ponseele. De musici van Bachplus willen dit prachtige werk graag ook in Rhoon uitvoeren. BachPlus denkt met veel genoegen terug aan de Johannes Passion die het als eerste concert in Rhoon in 2015 gaf.

Omdat het de Stichting Klassiek in Rhoon aan middelen ontbreekt om dit concert mogelijk te maken, is het idee ontstaan om met een crowdfunding de financiën bijeen te brengen. Bij het laatste concert van BachPlus in november vorig jaar hebben veel mensen al aangegeven de Stichting Klassiek in Rhoon te willen steunen om deze prachtige uitvoering concreet te maken. In ruil voor de financiële steun krijgt men toegangskaarten. Een bijdrage overmaken kan naar Stichting Klassiek in Rhoon met rekeningnummer NL22 RABO 0178 9414 76  o.v.v. Donatie Johannes Passion. Graag ook naam en (email-)adres vermelden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Leen den Otter, 010-5067150 of info@dierenkliniekdenotter.nl.

Advertenties uit de krant