Afbeelding

Waterschap Hollandse Delta

Algemeen

REGIO - De definitieve lijst van ChristenUnie voor de verkiezingen van Waterschap Hollandse Delta is bekend. De ChristenUnie krijgt lijstnummer 7. IJsselmonde is goed vertegenwoordigd met acht personen.

Kandidaten van het eiland IJsselmonde zijn: Willem Schneider (Hendrik-Ido-Ambacht, nr. 4) en Johan van Wolfswinkel (Poortugaal, nr. 6). Verder staan op de lijst: Marius Schenkel (Zwijndrecht, nr. 7), Anja Elzinga-Wimmenhove (Rotterdam, nr. 8), Arie van Nes (Ridderkerk, nr. 9), Setkin Sies (Rotterdam, nr. 10), Marco Koornneef (Barendrecht, nr. 18) en Frans van Zaalen (Rhoon, nr. 32). De lijsttrekker is Jantien Fröhling uit Hellevoetsluis.

Op deze kandidaten kan men 20 maart stemmen bij de Waterschapsverkiezingen. Wat het waterschap doet was de laatste zomer duidelijk kunnen merken. Bij hoosbuien zorgt het schap ervoor dat we droge voeten houden. Is het extreem droog, dan zorgt het ervoor dat er voldoende water is voor mens, dier, land en industrie. Nu het weer steeds extremer wordt, worden de taken van het waterschap nog belangrijker. 

Bekijk via deze link alle informatie en de volledige lijst.

Advertenties uit de krant