Ingrid de Bondt bij haar beëdiging door Commissaris van de Koning Jaap Smit.
Ingrid de Bondt bij haar beëdiging door Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Dijkgraaf stapt op

Algemeen

Waterschap Hollandse Delta, werkzaam in onder meer Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, zit sinds donderdagavond zonder dijkgraaf. Ingrid de Bondt heeft bekendgemaakt haar functie neer te leggen. Ingrid de Bondt is sinds 1 juli 2017 dijkgraaf van het waterschap.

De Bondt kan zich niet vinden in de koers die de andere leden van het bestuur voorstaan, en ze ervaart onvoldoende draagvlak voor haar visie op de toekomst van het waterschap.

Cok Sas, loco-dijkgraaf bij waterschap Hollandse Delta, over haar vertrek: "Wij hebben kennis genomen van haar besluit het waterschap te verlaten. Wij betreuren, maar respecteren haar keuze. Wij zijn Ingrid dankbaar voor het werk wat zij voor het waterschap heeft gedaan."

Civiel ingenieur en VVD'er Ingrid de Bondt was eerder gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en wethouder in Utrecht.

Waterschap Hollandse Delta, met het hoofdkantoor in Ridderkerk, zorgt voor schoon water, veilige dijken en wegen voor Voorne-Putten, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, IJsselmonde, Zwijndrechtse Waard, Dordrecht en Rozenburg.

Advertenties uit de krant