Afbeelding

Alzheimer Café Hoogvliet

Algemeen

HOOGVLIET – In de Meeuwenhof in Hoogvliet is op maandag 18 februari weer een Alzheimer cafe. Dit keer ligt het accent op welke hulp men kan inschakelen nadat bij hen of bij een naaste de diagnose dementie is vastgesteld. De arts zal vaak een casemanager adviseren die bijstaat in het vinden van passende oplossingen in de steeds veranderende situaties. Daarnaast kan het verstandig zijn om met dagbesteding te starten voor een zinvolle invulling van de dag en het behouden van sociale contacten. Wat kan de thuiszorg betekenen?
Deze avond zullen zowel een casemanager, een medewerker van de dagbesteding en een wijkverpleegkundige aanwezig zijn om men nader te informeren over de mogelijkheden. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het stellen van uw eigen vragen en het delen van ervaringen.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer bij een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen.

Het Alzheimer Café Hoogvliet wordt gehouden op iedere derde maandagavond van de maand in de Koerzaal van de Meeuwenhof, Alverstraat 141, 3192 JP in Hoogvliet. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Marga van der Bas via tel. 010-4383344.

Advertenties uit de krant