Afbeelding

Oecumenische viering

Algemeen

RHOON - De Raad van Kerken en Missie-Nederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden blijken zij onderlinge verwantschap te ervaren. Tegelijk tonen ze hun verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Week van Gebed 2019 zet het recht voor ogen
'Recht voor ogen' is het thema van dit jaar voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 20 tot en met 27 januari. Zij sluiten deze week af met een viering van en voor alle kerken uit Albrandswaard op zondag 27 januari om 10 uur in de Dorpskerk-Rhoon. In de eigen kerken is die zondag dus géén viering.

Het thema haakt aan op de oproep om 'recht te zoeken' in het Bijbelboek Deuteronomium 16 vers 10-20, en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

Voorgangers zijn Mw. Marianne Pompert en Mw. Sjaan van de Poll – Kuijs.

Met muzikale ondersteuning van een gelegenheidskoor met zangers en zangeressen uit de diverse  kerkkoren uit onze dorpen.

Advertenties uit de krant