Afbeelding

Maasstad beloond voor optimaliseren SEH

Algemeen

ROTTERDAM - Het Maasstad Ziekenhuis heeft innovatieve afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Het bedrag dat het ziekenhuis ontvangt voor de geleverde spoedeisende zorg, hangt af van de kwaliteit. ,,Wij zijn trots op deze innovatieve afspraken met CZ, Zilveren Kruis en VGZ over de continuïteit en kwaliteit van spoedeisende zorg. Wij richten ons op het gehele zorgproces van patiënten met een acute zorgvraag. Van binnenkomst op de afdeling Spoedeisende Hulp tot het moment dat de patiënt ons ziekenhuis weer verlaat", zegt Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur.

Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis namens bovengenoemde zorgverzekeraars: ,,Wij zijn blij met de gemaakte afspraken. Onze verzekerden kunnen erop vertrouwen dat zij bij een acute zorgvraag uitstekend en op de juiste plek geholpen worden. Bijzonder is dat het ziekenhuis beloond wordt voor het verbeteren van de totale spoedzorg."

Er is een aantal concrete afspraken gemaakt. Zo gaat het Maasstad patiënten sneller helpen, de patiënttevredenheid verhogen en inzetten op een lager aantal 'ambulancestops' per jaar. Dit betekent dat zoveel mogelijk wordt voorkomen dat ambulances tijdelijk niet bij het ziekenhuis terecht kunnen en naar een ander ziekenhuis moeten rijden.

Advertenties uit de krant