Afbeelding

Afwisselende onderwerpen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Na een succesvol eerste jaar worden ook in 2019 acht edities van het Verhalenhuis gehouden. Het Verhalenhuis is een initiatief van Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard waarbij een verhaal wordt verteld tussen de gangen van een heerlijke maaltijd door.

Door Yvonne Schults
Op 21 februari is het de beurt aan Sher Molly, zelfstandig maatschappelijk onderneemster. Als budgetcoach spreekt zij over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Hoe houd je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe voorkom je dat je een contract afsluit dat niet bij je past omdat je de voorwaarden niet begrijpt? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? Hoe krijg je een goede baan als je de essentiële vaardigheden mist? Uitdagingen waar 2,5 miljoen Nederlanders dagelijks tegenaan lopen en die gevolgen hebben voor hun portemonnee, gezin en toekomst.
Op 21 maart verhaalt Jaap Kooimans over de televisieserie Floris, die dit jaar vijftig jaar geleden uitkwam en waarover Jaap een boek heeft geschreven. Hij bespreekt de achtergronden van de legendarische televisieserie. Er wordt gegeten in middeleeuwse sferen met een bokaal wijn.

De volgende data zijn 18 april, 16 mei, 19 september, 17 oktober en 21 november. De locatie is Zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk 98 in Rhoon, de aanvang 18.30 uur. Men geniet van een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee en een boeiend verhaal. Kaarten á 20 euro zijn te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant