Onder ouderen is behoefte om weer te fietsen.
Onder ouderen is behoefte om weer te fietsen.

Esperanza start project Duo Fiets

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Esperanza Albrandswaard is gestart met het project Duo Fiets.
In gesprekken met ouderen - onder andere in de Week tegen Eenzaamheid - is gebleken dat er ouderen zijn die heel graag nog eens zouden willen fietsen maar dat niet meer zelfstandig kunnen of niet meer durven. Ook in gesprekken met Stichting Welzijn Albrandswaard is gebleken dat die behoefte er onder ouderen is, maar ook bij mantelzorgers.
Bij de duo fiets zitten de gebruikers met z'n tweeën naast elkaar. De gast als bijrijder en een mantelzorger of vrijwilliger is de bestuurder. Gasten zijn bijvoorbeeld ouderen, mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap of mensen met een tijdelijke blessure. Maar de fiets is er ook voor mensen die het gewoon gezellig vinden om samen met een fietsmaatje een tochtje te maken. Het doel is om de gasten fietstochten van circa een tot drie uur aan te bieden. De fiets heeft een elektrische trapondersteuning, met de mogelijkheid om zelf mee te trappen.
Met deze fietstochtjes worden de gasten in de gelegenheid gesteld om op een ontspannen manier te bewegen in de buitenlucht. Momenteel is Esperanza druk op zoek naar stichtingen, fondsen en sponsors die door een financiële bijdrage de aanschaf van de Duo Fiets mogelijk maken. De doelstelling is om al komend voorjaar de eerste ritten te gaan maken.
Wie dit initiatief wil ondersteunen, kan contact opnemen via 06-20393418. Zodra de duo fiets er is zal de daadwerkelijke uitwerking in samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard gebeuren. SWA heeft al veel maatjes in het bestand maar is voor dit speciale project nog op zoek naar fietsmaatjes die samen met een gast willen gaan fietsen. Aanmelden kan via 010-5018322 of via e-mail inzo@welzijnalbrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant