Afbeelding
Foto: Sjors Ribeiro Edison

'Het sterkste wapen is onze gemeenschap'

Algemeen

Burgemeester Hans Wagner stond maandag 7 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie stil bij het afgelopen jaar en blikte vooruit. Hij noemde Albrandswaard 'een gemeenschap waar we met z'n allen trots op kunnen zijn'. ,,Een gemeenschap die nog steeds een zelfstandig bestuur kent. Inwoners kunnen in onze gemeente hun burgemeester, wethouders en raadsleden gewoon spreken. Daar hecht ik veel waarde aan." Op het gebied van veiligheid noemde hij de gemeenschap 'het sterkste wapen'. De misdaadcijfers zijn wederom gedaald en Wagner zei: ,,De kracht zit 'm in uw - ons aller - alertheid. Het zit ook in de actieve buurtcomités en de aanwezige Buurtpreventie. Dat alles in combinatie met het handig en tijdig inzetten van de BOA's en private beveiligingsdiensten en de juiste flexibele opschaling van onze politie: een goed basisteam en een voortreffelijke groep wijkagenten."
Bij zijn terugblik op oud en nieuw in de dorpen, meldde hij dat de nacht in eerste instantie zonder grote incidenten verliep. ,,Helaas werden we iets later die nacht opgeschrikt door de brand in 't Veerhuys."
De brand in 't Veerhuys was in Albrandswaard het grote incident tijdens de jaarwisseling. ,,De schade die daarbij is ontstaan, is zo groot dat er geen activiteiten meer mogelijk zijn in het partycentrum", aldus burgemeester Wagner. ,,Ik heb inmiddels met de heer Singh gesproken - de ondernemer van 't Veerhuys - en aangegeven dat wij hem vanuit de gemeente daar waar mogelijk is, graag willen helpen met de herstart van zijn bedrijf."
Een ander punt dat de burgervader aanstipte, is het belang van de vrijwillige brandweer. ,,Een korps om trots op te zijn. Het is zeer lovenswaardig dat de vrijwilligers van onze brandweer altijd paraat zijn. Maar als we dat voor de toekomst zo willen houden, hebben we wel een regelmatige toestroom van nieuwe vrijwilligers nodig."
In de terugblik memoreerde Wagner de herdenking van de Watersnoodramp, de gemeenteraadsverkiezingen, de benoemingen tot lid in de Orde van Oranje Nassau, de installatie van de eerste kinderburgemeester en de brand bij Abel. Ook het samenwerken binnen de BAR-organisatie werd niet vergeten.
Aan het eind werd er met de aanwezigen het glas geheven. ,,Op een sterke en veilige Albrandswaardse gemeenschap met ruimte voor verschil en respect voor elkaar. En op een gezond en gelukkig 2019." 
Foto: fotoSJORS

Advertenties uit de krant