<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Hans den Ouden (64)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Poortugaal. Ik groeide op op een boerderij met vier broers en drie zussen. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Ik voetbalde bij voetbalvereniging Oude Maas en heb een tijd in de politiek gezeten, waarvan ook een tijdje in de gemeenteraad voor CDA.

Ik ben ruim dertig jaar actief bij de winkeliersvereniging en ben nu vijftien jaar eigenaar van Bonaparte Mode in Poortugaal.
 

De kledingzaak is al jaren een begrip, toch?

Ja, wij ontvangen hier veel klanten uit de omgeving die speciaal naar ons toekomen. We zitten tenslotte niet in een winkelstraat. Het is niet alleen kleding kopen, maar we horen ook veel verhalen van de klanten. Dat maakt het werk ook heel sociaal. De winkel was vroeger van mijn schoonmoeder, mevrouw Hollestelle. Zij heeft de winkel 42 jaar gerund. Daarna hebben we het koffiehuis De Ruif opgestart, om weer een paar jaar later Bonaparte in hetzelfde pand als Hollestelle te starten. Mijn schoonmoeder is nog steeds actief in de winkel. Ze is een ster in kleding vermaken. Zelf houd ik me vooral bezig met de financiële administratie en de inkoop.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 43 jaar getrouwd met José, mede-eigenaresse van Bonaparte. We hebben twee zonen. Bastiaan is 37 jaar en Maarten is 28 jaar. En twee kleinkinderen van drie en anderhalf jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het spelen op de boerderij met mijn vriendjes, ravotten in het park, voetballen op het trapveldje en ontsnappen aan het werk op de boerderij. Gelukkig had ik genoeg oudere broers, want bietjes scheiden of aardappels rooien vond ik niet zo leuk om te doen.

Waar word je gelukkig van?

Als mijn dierbaren gelukkig zijn, ben ik het ook. En dat we als broers en zussen zo goed contact met elkaar hebben, ruzietjes snel worden bijgelegd en we altijd op elkaar kunnen rekenen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik vind het verdrietig dat het centrum van Poortugaal wegglijdt. We hebben altijd veel moeite gedaan om activiteiten te organiseren, maar je ziet voorzieningen minder worden, persoonlijke contacten verloren gaan…

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop nog heel lang actief te mogen en kunnen zijn voor mijn gezin en anderen. Ook denk ik weleens na over de wetenschap, hoever ze al zijn met DNA-materiaal. Misschien kan er in de toekomst veel verdriet bespaard worden als er ernstige, nare ziektes verdwijnen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Druk, gehaast, ondernemend, gericht op communicatie, en prestatiegericht. Nee, dat heb ik niet nagevraagd, ik weet ongeveer hoe ze over mij denken.

Hoe sta je 's morgens op?

Rond acht uur. Ik doe rustig aan en houd een vast ritme aan vanwege mijn gezondheid. Ik begin de dag met een krant en een ontbijtje.

Wat zijn je angsten?

Soms kan ik wel eens angstig zijn dat we het welzijn van de mens uit het oog verliezen. Er wordt teveel gedacht uit economisch belang. Terwijl geluk en een doel in het leven toch veel belangrijker zijn. O ja, en ik ben bang voor kikkers.

Wat vind je stom?

Het oneindig bezwaar kunnen maken, wat de ontwikkeling van bouw tegenhoudt. Je kunt zolang procederen om niks en al die tijd ligt alles stil.
Hondenpoep op de stoep. Ook zo stom. Je ziet mensen wel met zo'n zakje aan de riem geknoopt de hond uitlaten, maar volgens mij is dat meer voor de show.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Om met kleine dingen tevreden te zijn.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik ben heel gedisciplineerd, dus zal niet snel verleid worden.

Waar kijk je naar op televisie?

Actualiteitenprogramma's, series als Klem en films gebaseerd op waargebeurde verhalen en geschiedenis.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Misschien dat ik iets minder impulsief zou zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik belde Arie, een jeugdvriend uit Barendrecht om hem de beste wensen te wensen.

Wat is je favoriete quote?

Denk ik oplossingen en mogelijkheden en durf over de rand te kijken.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik hoop dat de bouw van de appartementen met winkels eronder in Poortugaal-centrum snel van start kan gaan. Het plan ligt er al zo lang, maar tot op heden gebeurt er niets. Het zou het dorp ten goede komen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>