Afbeelding

Nieuws van Burenraad Shell Pernis

Algemeen

REGIO - Van 25 januari tot eind maart wordt tijdens een ingrijpende turnaround groot onderhoud gepleegd aan de Catcracker en enkele supportfabrieken op Shell Pernis. Deze melding werd gedaan door Shell tijdens de laatste kwartaalvergadering met de Burenraad in 2018. Een stop met veel impact, zowel financieel als organisatorisch. Het gaat namelijk om 600.000 directe manuren, waarbij zo'n drieduizend man extra personeel op de site betrokken is.
De burenraadsvergadering werd door vrijwel de voltallige Burenraad en directieleden van Shell Pernis bijgewoond. Naast de toelichting op de turnaround door André Lambermon, gaf General Manager Jos van Winsen uitleg over de veiligheidsperformance tijdens het vierde kwartaal. Op enkele kleine incidenten na, was deze redelijk stabiel. Ook werd stil gestaan bij de feestelijke opening van de SDA-fabriek op 13 december. Deze spectaculaire opening met een bijzondere lichtprojectie werd ook door vele omwonenden bijgewoond.
Ab de Lange nam na ruim vijf jaar deelname vanuit Pernis afscheid van de Burenraad. De Raad bedankte Shell Pernis voor de open communicatie en buigt zich begin 2019 over nadere profilering. De volgende vergadering van de Burenraad Shell Pernis staat gepland op 18 maart 2019.
Wie meer informatie wil over de Burenraad, kan contact opnemen met één van de burenraadsleden uit Albrandswaard: Huib van Dijk, vandijk.h@hetnet.nl, Leo van Gelder, leo.vangelder@xs4all.nl of Martin van der Spek, mar10gerard@caiway.nl.

Advertenties uit de krant