Afbeelding

'Waar komt al dat zwerfvuil vandaan?'

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Voor velen in de gemeente is hij een bekende verschijning: Arie Baars. Bijna dagelijks doorkruist hij met zijn bakfiets de gemeente.

Om de afvalbakken buiten bij de sportverenigingen te legen bijvoorbeeld. En komt hij ergens zwerfvuil tegen, dan ruimt hij dat meteen ook op. Dat dat geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de hoeveelheden die hij dagelijks verzamelt.
Wethouder Martijn Heezen is blij met de hulp van Arie. ,,Mensen als Arie zijn goud waard. Zonder hen zou het op sommige plekken een flinke bende zijn."

Maar tegelijkertijd verbaast Heezen zich er ook over dat het werk van Arie en de andere collega's van de Buitendienst nodig is.
,,Ik krijg regelmatig klachten van mensen die zich ergeren aan alle rotzooi: lege blikjes en chipszakken in de berm, papiertroep tussen struiken, sigarettenpeuken op straat en ga zo maar door. Herkenbaar toch?. Maar wie je ook spreekt: niemand gooit afval op straat. Iedereen doet het netjes in een groene, grijze of papiercontainer. Maar als dat zo is, waar komt al dat zwerfvuil dan vandaan?"

'Mensen als Arie zijn goud waard'


Al die rotzooi is volgens wethouder Heezen niet nodig wanneer we met z'n allen afval inzamelen, het liefst gescheiden, en al die losse troep gewoon in een afvalbak doen. Dat lijkt me een kleine moeite."

Opschoondag
De wethouder wil ook alvast een oproep doen om zelf de handen eens uit de mouwen te steken: ,,Op zaterdag 23 maart houdt NederlandSchoon de Landelijke Opschoondag. Ook Albrandswaard doet dan weer mee en ik wil iedereen uitdagen om er met elkaar voor te zorgen dat Arie en zijn collega's voortaan iets anders kunnen doen dan zwerfvuil opruimen."

Meedoen met de Landelijke Opschoondag? Aanmelden kan tot vrijdag 8 maart met een mailtje naar wijkgerichtwerken@albrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant