De bekende Jan Jongerius (l) en Erwin de Jong (m) waren er ook bij.
De bekende Jan Jongerius (l) en Erwin de Jong (m) waren er ook bij.

Top 100 in de supermarkt op herhaling

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het was een idee dat uitgroeide tot een succes. RTV Albrandswaard zond zaterdag 29 december voor het eerst de Top 100 uit. De locatie: MCD Rhoon. De bedoeling is nu om er een traditie van te maken.

Rob van der Meer van RTV Albrandswaard maakt sinds begin dit jaar wekelijks een top 25. ,,Elke maandag komt er een release lijst met nieuwe nummers. Ik pik dan de nummers eruit die ik geschikt vind voor ons radiostation." Op basis van de plek op de lijst, krijgen de nummers een puntenaantal toebedeeld en op basis daarvan kwam er een top 100 uitgerold. ,,Het is dus niet dat we zomaar wat hebben verzonnen, er zit wel echt een rekenformule achter."

De uitzending was van 10 tot 17 uur live in de supermarkt. Eigenaar Olaf Bruinenberg was meteen enthousiast toen hij werd benaderd met het verzoek of het bij hem mocht plaatsvinden, vertelt Van der Meer. In totaal waren er acht presentatoren die de Top 100 presenteerden, die er ieder hun eigen draai aan gaven. Een van hen was Hans Wagner. Hij was er niet als burgemeester maar als presentator. ,,Hij maakt elke zondag van 20 tot 22 uur een programma als DJ. Het was voor ons dan ook logisch dat hij mee zou draaien. Hij heeft gepresenteerd en ook nog bij de techniek erbij gezeten."
Van der Meer vervolgt: ,,We hebben ons deze dag kunnen laten zien als RTV Albrandswaard. Het mooie was dat er nu ander publiek was en dat maakte het zo leuk. Want het winkelend publiek is anders dan de mensen die je ziet op evenementen waar live aanwezig zijn."

Van te voren was bedacht dat als het uitzenden van de Top 100 op locatie een succes zou zijn, dit zou worden herhaald. Van der Meer laat weten dat luisteraars en winkelend publiek erop kunnen rekenen dat ook volgend jaar het radiostation weer in de MCD zit. ,,Op de laatste zaterdag van het jaar." Hij wil dan ook meteen groter uitpakken dan. ,,En dan willen we er meteen een actie aan koppelen waarbij we een lokaal doel ondersteunen."


Live vanuit AH

ALBRANDSWAARD - Daags na de live uitzending van de Top 100 was RTV Albrandswaard wederom live aanwezig in een supermarkt. Ditmaal was het decor de Albert Heijn in Rhoon aan het Louwerensplein. Het was het team van Steevast op Zondag dat te gast was bij de supermarkt van Jurgen Mahu op zondag 30 december.Van 12 tot 14 uur konden klanten in de supermarkt, maar ook de luisteraars genieten van diverse gesprekken, die radiomakers Piet Vermeulen en Jan Jongerius in petto hebben. Tijdens de uitzending werden warme oliebollen uitgedeeld.

Advertenties uit de krant