Vlnr. Bas Boender, Robin Wagner en Sico van Ammers tekenden de overeenkomst.
Vlnr. Bas Boender, Robin Wagner en Sico van Ammers tekenden de overeenkomst.

Ontwikkelovereenkomst voor APL-gebouw

Algemeen

RHOON – Wonen in het voormalig kantoorpand aan de Stationsstraat 49-59 in Rhoon. Als het aan eigenaar Van der Vorm Vastgoed BV ligt, kan dat binnenkort. Vorige maand stemde de gemeenteraad in met het voorstel voor de volgende stap: de uitwerking van de planvisie naar een concreet bouwplan. Daarmee was de weg vrij voor de ondertekening van een ontwikkelovereenkomst.

Namens de gemeente tekende wethouder Bas Boender. De heren Sico van Ammers (rechts op de foto) en Robin Wagner (midden) zetten hun handtekening namens de eigenaar.

Huurappartementen
Het pand aan de Stationsstraat staat al langere tijd leeg. Daarom besloot de eigenaar vorig jaar te onderzoeken of het kantoor kan – en mag – worden getransformeerd naar huurappartementen.
Het is de bedoeling om in het pand 44 huurappartementen te maken voor diverse doelgroepen. De laagste huurprijzen aan de Stationsstraat komen net boven de sociale huurgrens te liggen. Om dit mogelijk te maken wordt niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant van het gebouw flink onder handen genomen zodat het geheel de uitstraling van een woongebouw zal krijgen. Daarnaast wordt het bestaande pand op enkele plaatsen wat 'opgedikt' en wordt er een woonlaag toegevoegd. Het parkeren voor de bewoners wordt volledig op eigen terrein mogelijk gemaakt.

Het definitieve bouwplan moet uiteraard passen binnen de kaders die de gemeenteraad heeft meegegeven.

Advertenties uit de krant