Afbeelding

Steevast op zondag

Algemeen

Zestig jaar geleden startte het katholieke basisonderwijs in Rhoon met de Daltonmethode als basis, met de Don Bosco school. Dit jaar was er een reünie om terug te kijken naar zestig jaar basisonderwijs in Albrandswaard met een rooms katholieke inslag. Van deze terugblik zijn opnames gemaakt, die zondag 9 december te horen zijn In het radio - familieprogramma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard.
Radiomakers Piet Vermeulen en Jan Jongerius blikken tussen 13 en 14 uur terug met schooldirecteur Ton van Zevenhuijzen en de leerkracht (vroeger heette dat schooljuf) Lucan Groenenboom over het wel en wee van de school. Lucan werkt met de allerkleinsten en begeleidt de kinderen naar de zogenaamde grote school en Ton stuurt de school in zijn algemeenheid aan. In het eerste uur, van 12 tot 13 uur, is er aandacht voor de komende kerstactiviteiten in de regio en ander actueel nieuws, vermengt met een keur uit diverse muziek genres.
Luisteren kan via de website www.rtvalbrandswaard.com ( zie speakertje) op Facebook, op de kabel van Albrandswaard Mhz.99.0, in de ether FM.107.1 en op de TV kanalen van Albrandswaard 28+(analoog) en 12 digitaal ( caiway).

Advertenties uit de krant